måndag 12 september 2022

 September i Lisas trädgård. 

Och visioner för Torsbäcken vid Norrmogen.

När flytten till Norrmogen går vet inte i dagsläget. Om allt går utan hinder - blir det först nästa sommar/höst/vinter.

Vad som är på gång just nu är att vi uppför en lada i återanvänt material - grunden är klar och nu reses stommar och takstolar.

Vi har ändrat utformningen på vårt kommande bostadshus, så vi behöver söka nytt bygglov. Med våra nya grannar kommer det inte bli några av tidigare problem. 

Så till trädgården.

Jag skapar just nu små barnkammare i trädgården, lite här o där, för växter jag ämnar flytta med till vårt nya boende.

Inga ändringar kommer att göras som förändrar trädgårdens nuvarande intryck och utformning, allt blir i mycket liten förändring.

Det som flyttas med från mina barnkammare är växter som passar för det lite bistrare klimatet, då det skiljer sig tidsmässigt åt och även zonmässigt. 

Vi kommer att ha sjön i söder, åkrar i väster, skogen i norr och en forsande bäck i öster - solen kommer att vandra precis som här på Södra Bergstigen - med bästa vandringen för en gård - det vi kommer sakna är mikroklimatet här som har varit mycket gynnsamt för tidig och stark utveckling - men det finns andra aspekter som istället kompenserar, vår nya trädgård blir något helt annorlunda, intressant på ett annat sätt.

I första hand kommer jag att skapa ett enklare woodland - med anpassade växter som ska trivas tillsammans och inspirera oss i vår nya livscykel. Vill försöka skapa bryn och vildare ängar med väl utvalda lökväxter som tittar upp i det lite vildare och naturligare växtsätt som redan finns. Alltså gränsen mellan natur och trädgård kommer att upplevas som en helhet.

Fantasin bara flödar vad vi kan skapa i slänten ner till Torsbäcken - en lite hemligare plats för barnbarnens lek och gömställen, men även en undangömd sittplats för kontemplation.

Följer upp med fler bilder - välkomna att följa med på vår resa.


Klicka på bilden för större format!

Södra Bergstigen 7

Vår plats vid  Norrmogen

1 kommentar:

  1. Härligt! Följer gärna med 😉
    Stort lycka till!💕

    SvaraRadera