lördag 28 juli 2012

Den regniga sommaren 2012, speciell på sitt sätt.


Jag tänkte våga mera denna sommar, beträffande artefakter i trädgården ..

... det har jag inte gjort, med undantag av att jag införskaffat lite nytt att sitta på i trädgården .. men det var inte riktig det jag menade .. det är svårt att våga, när jag helt enkelt inte hittat det där speciella .. förutom en stor svart lykta och ett gjutet trädgårdsfat. Men det räknas inte, för jag menar något helt unikt och speciellt. Sommaren är visserligen inte slut ... kanske just du har något som skulle vara rätt i trädgården hos mig?


Vi har lagt om en bit av vattenrännan vid husknuten där vattnet viker av, och även lagt några fler stenar intill dammen vid sköldbräckorna, vid ett litet körsbärsträd, som ett extra steg ner i det gröna ...


Trädgårdsliv är en ständig process och den bestämmer en hel del själv, jag gillar det, den hjälper mig att förstå hur växterna trivs bäst, det förenar min upplevelse och förnöjsamhet över trädgårdsarbetet.
Jag har även lärt mig mer om växters färg och formspråk och att väva in växter i ett större sammanhang.
Några nya växter har trädgården fått i sommar ... en del av de jag önskade förra sommaren, men även andra växter har fått plats. Jag inspireras och tar intryck av andra trädgårdare och av det som redan finns i min egen lilla täppa, tack och lov!


Jag har stora, andra saker på min önskelista för kommande säsonger .. men det skriver jag om en annan gång.


KLICKA gärna på bilderna, så blir de större!