torsdag 2 augusti 2012

Trädgården .. är som ett gott smakrikt bröd i augustisolen ...

Trädgården mognar och bjuder på förhöstens smaker .. 


eller sensommar om du föredrar det .. den bjuder på solmogna liljor, läkemalvan som sträcker sig högt upp i det blå .. och klippståndets djupgula blommor som sakta tränger sig ut ur sitt hölje ... 





måndag 30 juli 2012

Soligt slut ... i går regn och grått, i dag sol och smått ..

I full sol blir intrycket i trädgården mycket gladare ... bin, fjärilar och humlor får fullt upp att hämtar nektar i dag ... 


... vad gjorde vi utan dessa små pollinatörer och livsbejakare .. de gör så mycket gott och vi får njuta av dess frukter tusenfallt .. hoppas att deras egenstyrka inte hämmas av människornas framfart ... /växtgifter och annan dårskap/  ... kunskapen om naturens kretslopp är livsviktig!

För om du och jag ... ska bli tre, tänk om, tänk rätt, så blir livet lätt som en plätt.





söndag 29 juli 2012

Slutet av juli ... en känsla av övergång infinner sig ..

Dock en skön sådan, kanske ändå med lite vemod ... eftersom tankarna på nästa säsong redan börjar infinna sig!





De sista dagarna i juli är redan här, juli har bjudit på några få men ändå soliga, varma och sköna dagar. Tacksam och nöjd är jag, visst njuter i alla fall jag av trädgården, när sommarkvällarna lockar till att sitta ute, känna alla dofter till sena solnedgången och även varma nätter med tända lyktor och bara NJUTA. 
Trots allt regnande, har kanske trädgården levt lyckligare i år, just denna sommar, den har visat sig från sin bästa sida .. frodig och med långvarig blomning. Jag ser det särskilt på rosorna, de har mått så bra och verkar trivas med detta regnskvättande, var och varannan dag, sommaren lång. Just nu blommar dagliljorna och de är så vackra och många i år.
Jag är så tacksam för denna sommar .. det är bara att bestämma sig för att livet är gott och inse vilken rikedom det är att få leva ett trädgårdsliv bland blommor och bin.

Glöm inte att KLICKA på bilden, så den blir större!