fredag 22 maj 2015

Trädgårdens vackraste äppelträd?

Vi har ett äppelträd som växer alldeles inpå husknuten.
Ja, exakt det växer intill husväggen, den står alldeles lagom intill, inte mot eller på väggen.
Kronan växer naturligtvis med solen i sikte och har hela sitt bladverk vänt mot trädgården.
Blommorna kommer alltid tidigt och eftersom trädet står i lä, fryser aldrig blommorna, om våren skulle vara sval. Underbart ljuvligt rosavita är blommorna. Bina pollinerar blommorna så det blir riklig utdelning av äpplen i augusti.
Sen har vi det äldsta äppelträdet i trädgården, det står obeskrivligt vackert det också. Vi är tvungna att stötta det annars faller det ihop. Stammen är nästan ihålig, men blommar gör trädet fortfarande. I äppelträdet klättrar Tage Lundell år efter år. Så troget och intensivt, dess stammar är som lianer, kors och tvärs i hela kronan. Alldeles intill äppelträdet står ett körsbärsträd, så trädet har tre blomningstider, helt suveränt har naturen ordnat det vackert för oss.
Har du en trädgård så är ett äppelträd nog. Svårt att låta bli att älska. Ett äppelträd är som pelargoner, en symbol för en riktig mormorsträdgård, charmig och självklar.
Sen kan resten i trädgården få vara bonus.

Jag råkade se en spännande bild på Fb, hos en trädgårdsvän, en strimmig, eller randig liljekonvalj, som jag aldrig tidigare sett. Jag fick köpa en rot för 50 kr inklusive porto, på köpet fick jag en vacker liljelök. Så hyggligt!
Ska bli så spännande att se blomning på båda.
Det har varit så kyligt länge nu, så liljekonvaljen stannade upp, men den som väntar får se.

Klicka på bilden om du vill!